site menu

GMAT yurt dışı ve Türkiye’de işletme yüksek lisans (MBA) programına sahip 600’den fazla okulun talep ettiği lisans üstü eğitim için adayların İngilizce ve Matematik yeteneklerini ölçen bir sınavdır.

 Dünyada ve Türkiye’de bilgisayar tabanlı uygulanmaktadır. Gmat sınavı Educational Testing Service tarafından uygulanmaktadır. Gmat sınavı sayısal (quantitative), sözel (verbal) ve yazma beceresi (analytical writing assessment) olmak üzere 3 kısımdan oluşur. GMAT, sözel bölümü cümle düzeltme (sentence correction), eleştirel akıl yürütme ( critical reasoning), okuduğunu anlama (reading comprehension) kısımlarından oluşur.

 GMAT sayısal bölümünde sayısal bilgi yeterliliği (Data Sufficient) problem çözme (problem solving) kısımlarından oluşur. Gmat sınavında problem çözme kısmı 75 dk sürmektedir ve soru sayısı 37 dk’dır. GMAT analitik bölümünde yazma becerisi ölçülür ve verilen süre 30’dur. Gmat sınavında sorular soru bankasından otomatik seçilir. Her soru için belli bir soru vardır ve sorularda düzeltme yapılmaz. GMAT esnasında sorunun cevabı bilinmiyorsa en yakın cevap verilebilir.Çünkü hiç cevap vermemek yanlış cevap vermekten daha çok puan kaybettirmektedir.

 GMAT sınavında ilk soruyu doğru cevaplandırdığınız taktirde daha sonraki sorular puanı düşük kolay sorular olacaktır. GMAT ağır ve zor bir sınavdır. TOEFL’dan zor olmasının sebebi Amerikalı öğrencilerden de istenmektedir. Yüksek bir GMAT skoru öğrencilere güzel iş imkanları sunmaktadır. GMAT sınavındaki skor aralığındaki skor aralığı 200-800 arasında değişmektedir ve 600 üstü puan almak iyi üniversiteler için kabul sebebidir. GMAT'ı aceleyle bitirmeye çalışmak sizin için dezavantaj oluşturacaktır çünkü cevapları kontrol etme gibi bir şans tanınmayacaktır. Türkiye’de GMAT'I bazı üniversiteler kabul etmekte olup İstanbul, Ankara ve İzmir’de GMAT sınavı yapılmaktadır.

Biz Sizi Arayalım

ÜCRETSİZ EĞİTİM

Kurslarımız ve fiyatları hakkında detaylı bilgiye sahip olun.